Franse uiensoep

on

Nog zo’n klassieker in mijn receptenboek is dit recept van uiensoep

Ingrediënten:

Franse Uiensoep

    4 grote uien of 10 kleine grof snipperen
    2 teentjes knoflook heel fijn gesneden
    2 flinke eetlepels kokosolie
    1 potje runderbouillon met vlees
    200 ml witte wijn
    1 flinke dessertlepel arrowroot
    geraspte kaas.
    zelfgemaakte croutons van 2 sneden speltbrood
    olijfolie
    peper

Bereiding:

Bak de uien in de de kokosolie in 10 minuten op hoog vuur onder regelmatig doorroeren goudbruin. Bak dan de knoflook mee en roer de arrowroot (bindmiddel) erdoor. Voeg langzaam de bouillon uit het potje toe en daarna nog twee potjes water. Doe de wijn er bij en breng aan de kook, laat nog 10 minuten zachtjes doorkoken en maak op smaak met de peper.

Bak ondertussen de dobbelsteentjes speltbrood in 4 eetlepels olijfolie krokant. Voeg op het laatst nog een gesnipperd teentje knoflook toe en laat even meebakken.

Schep soep in een kom, strooi er wat croutons over en schep hier een eetlepel geraspte kaas over en gratineer even in de oven.

Mjammie

Plaats een reactie