Bananenbrood met Chocola

Een nieuw variant op ons oorspronkelijke bananenbrood is deze minder zoete variant met stukje chocola.
Doordat er minder vocht wordt gebruikt is dit brood wat steviger en heeft wat meer bite.

Hij is zeker minstens net zo lekker!cacaonibs

Ingredienten:
– 150 gr amandelmeel
– 75 gram kokosmeel of kokosrasp
– 1 eetlepel kaneel
– 1 theelepel baksoda
– 3 eieren
– 60 ml water
– 30 ml ahornsiroop
– 1 el cacaonibs raw
– 2 middelgrote goed rijpe bananen, gepureerd
– 1 theelepel amandel- of vanille essence

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 60 minuten

1. Verwarm de oven voor op 160°C.
2. Vet een cakeblik in met bakspray.
3. Meng amandelmeel en kokosmeel met kaneel en baksoda in een kom.
4. Klop drie eieren los in een kom met het amandelextract
5. Voeg de gepureerde banaan, water en ahornsiroop toe aan het meelmengsel; mix tot er geen droge gedeelten meer zijn.
6. Spatel het luchtige eimengsel door het beslag
6. Schenk het beslag in het ingevette bakblik.
7. Bak het bananenbrood ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven bruin en tot het knapperig aan de randjes is.

Variaties:
Voeg eens een hand cranberry’s of een in stukjes gesneden appel toe. Wanneer je er appel door doet dan iets minder water toevoegen omdat de appel ook vochtig is.

Vervang het water door vers sinaasappelsap voor meer smaak

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Monique schreef:

    Een vraagje m.b.t. het baksoda…Kun je dit weglaten? Volgens mij kan ik dit namelijk niet verdragen en vroeg me af of dit ook zonder baksoda kan?

Plaats een reactie